Тук пишем за някои от нещата, които ни вълнуват.

Понякога се получават интересни статии      
Към страницата за контакт

От какъв сайт се нуждая?

Това вероятно е вторият въпрос, който човек си задава след като е осъзнал необходимостта от това да притежава сайт. Възможните решения са хиляди - от малък статичен сайт, пред големи корпоративни сайтове, и стигат чак до различни Flash базирани сайтове.

Изборът често е въпрос на вкус, възможности, или лично разбиране относно визията на фирмата в интернет. Някои предпочитат минималистичния дизайн, съдържащ само най-необходимите елементи, докато други се увличат във възможно най-голямо количество функции, картинки и добавки.

Въпросът е още по-сложен, когато се сблъскаш с различните оферти, които ще ни предложат фирмите за изработка на сайтове. Изобилието от възможности, които съвременните технологии предлагат, правят избора все по-труден.

Трудно е за човек, който не е тясно свързан с уеб технологиите да направи добър избор. Когато такъв човек се сблска с професионализма на един уеб дизайнер, е много трудно да разбере доколко отсрещната страна се грижи за собствените си интереси, и доколко - за интересите на клиента.

Истината е, че който и от многобройните варианти да изберете, крайният резултат винаги е еднакъв - просто още един уеб сайт сред милиардите други. Вие вероятно ще го разглеждате с удоволствие, ще го покажете на вашите близки, приятели и бизнес партньори. И вероятно ще решите въпроса със създаването на сайта за приключен.

Но това не е така. Истината е, че абсолютно никой не се интересува от факта, че фирма "Х" се е сдобила със сайт. Защото всеки ден се появяват стотици хиляди нови сайтове. И около 99 % от тях не получават абсолютно никакъв трафик. Те просто си стоят, някъде там, в празното пространство.

Какъвто и сайт да изберете, има едно нещо, което е абсолютно задължително за него. И то е, че сайтът трябва да е способен да привлича качествен, целенасочен трафик от хора, които се интересуват от продуктите, които фирмата Ви предлага. Това трябва да е смисълът на съществуването на сайта Ви.

Не е особено важно как точно ще изглежда сайта ви, какъв цвят ще е и каква ще е навигацията. Това е въпрос на вкус и умения да уеб дизайнера. Има много варианти - и всеки от тях е красив посвоему. Но дори и да имате прекрасен сайт, ако сайтът Ви не генерира трафик и обаждания от клиенти, значи просто сте си похарчили парите на вятъра.

Ние правим сайтовете си по начин, който позволява те да привличат клиенти, които се интересуват от продуктите, които сайтът рекламира. Цялата структура, съдържание и снимков материал е подчинен на тази основна цел. Това е същността на нашата бизнес философия. Правим сайтове, създадени с цел да привлекат фокусиран трафик и да генерират обаждания от клиенти. Всичко друго е на второстепенен план.