Създаване на сайтове. Защо да поръчам разработка на уеб дизайн

създаване на сайтове

Днес има огромен брой възможности за тези, които искат да поръчат изработката на дизайн на уеб сайт за своя бизнес. Основите на бъдещия успех може да се положат съвсем рано, възлагайки създаването на уеб дизайн на сайта на професионалист, способен да създаде работещ, отговарящ на вашата компания, фирма, бизнес сайт, който привлича клиенти и удовлетворява техните потребности. Откъде да започнете? Към кого да се обърнете? Как да се справите с множеството нюанси и компетентно да изберете изпълнител?

Имате два варианта: да рискувате и опитате да създадете уеб сайт със собствени сили или да потърсите професионален уеб дизайнер, специализиран в създаването на съвременни дизайни. Разбира се, че първият вариант е с минимум разходи и изглежда доста съблазнително, но само до тогава, докато не се сблъскате с необходимостта да проучите масиви информация и придобиете специализирани знания и умения, необходими за създаване на дизайни, подобни на тези, които сте видели в портфолиото на различни дизайнери.

Разбира се, този първи вариант (изглеждащ с ниски разходи) има право на съществуване. Целесъобразността на това решение се определя единствено от степента на вашите искания и очаквания, сериозността и сложността на вашия проект, необходимостта да получите увереност в ефективността на бъдещия сайт и неговото качество.

Започваме от началото – за какво ви е нужен сайт?

Това е въпрос, който трябва внимателно да обмислите преди да вземете решение за начините и методите за неговото изпълнение.

  • Какви цели преследвате със създаването на уебсайта?
  • Каква полза трябва да донесе той на вашия бизнес?
  • Какъв обхват на аудиторията ви интересува – отделен град, цяла България или още по-голям обхват (чуждоезична аудитория)?
  • Сайтът ви е нужен просто за удоволствие, като увлечение, като начин да общувате със съмишленици?
  • Или искате да го превърнете в един от основните източници на доходи, начин за привличане на партньори и клиенти, искате да е “лицето” на фирмата, бизнеса или компанията ви в световната мрежа Интернет? В този случай не може да става въпрос за това да поръчате създаването на изключителен дизайн на сайта на некомпетентни разработчици или недобросъвестни изпълнители, които не могат да дадат никакви гаранции за качеството на своята работа.

 

И така, нека да разгледаме какви конкретни възможности носи в себе си създаването на сайт.

  1. Информиране на потребителската аудитория за вашата компания, за нейните продукти, услуги и условия за изпълнението им, за контакти и реквизити. Публикуването на такава информация в интернет е уникална възможност. Нито един вид традиционна реклама не може дори да се доближи до подобна ефективност.
  2. Привличане на клиенти и взаимодействие с тях. Уеб сайтът е мощен инструмент за взаимодействие, двупосочна комуникация с потенциални клиенти. Фактът, че те ще намерят вашият сайт по ключова дума чрез търсачката (ако, разбира се, вложите средства в контекстна реклама), това е само едната страна на монетата. Другата е възможността за обратна връзка, получаване на обратна информация за услуги или стоки. Освен това, можете да използвате mail бюлетин за провеждане на анкети, а на базата на данни на Google Analytics и услугите Google Trends или Google Keywords Tools да коригирате бизнес стратегията си.
  3. Създаването на имидж. В условията на съвременния пазар без корпоративен, фирмен сайт е немислим имиджа на успешно просперираща фирма. Може би ви е достатъчна примитивна страничка с безплатен хостинг или точно обратното – имате нужда от разработване на креативен, динамичен, адаптивен сайт, който свидетелства за сериозен, стабилен и съвременен бизнес? Ако сте избрали вторият случай, се нуждаете от изработка на сайт – информативен, добре оформен технически и визуално от професионален уеб дизайнер.
  4. Организация на търговския процес. Интернет магазин може да увеличи оборота и да донесе печалба. Има доста примери, при които създаване на добър сайт вдига оборота на компанията двойно и дори повече.

 

Това е само кратък списък на основните възможности. В него може да включите и организиране на ефективно взаимодействие в рамките на компанията между структурните звена, публикуването на информация за партньорите, възможността за повишаване на нивото на обслужване на клиентите и др. Осъзнавайки всичко това и преценявайки необходимостта от създаване на сайт, ще ви бъде по-лесно да вземете информирано решение – има ли смисъл да се пестят пари от създаване на сайт и да търсите неквалифицирани или нискоквалифицирани специалисти или да възложите разработката на дизайна на професионален уеб дизайнер с опит и квалификация.